Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.
Indsamlingen af statistik begynder, når du klikker dig videre til næste side.
Cookie- og privatlivspolitik

Den offentlige revision udføres i samspil mellem Rigsrevisionen og godkendte revisorer (statsautoriserede eller registrerede revisorer). Rigsrevisionen og FSR - danske revisorer har derfor udarbejdet paradigmer, som revisorerne kan anvende, når de påtegner regnskaber med en erklæring om den udførte offentlige revision. Paradigmerne er relevante for revisionsopgaver i stat, regioner, kommuner, offentligt finansierede virksomheder og andre opgaver med revision af offentlige midler.

Hvis revisionen udføres af en godkendt revisor, gælder de almindelige krav til godkendte revisorers arbejde og erklæringer. Herudover gælder et særligt krav om, at revisionen skal udføres i overensstemmelse med standarderne for offentlig revision (SOR).

I tilknytning til SOR 5 – Erklæringer om den udførte offentlige revision er der fastlagt 3 paradigmer:

FSR - danske revisorer har desuden udarbejdet en række forskellige versioner af de 3 paradigmer, der mere specifikt er målrettet forskellige revisionsopgaver:

Vejledning om revision af regnskaber for projekttilskud

Vejledningen "Forvaltning og revision af offentlige tilskud" er ikke opdateret med ændringer som følge af SOR, og vejledningens anbefalinger er ikke længere relevante for ministerier og andre tilskudsydere. Vejledningen indeholder dog også praktisk vejledning til revisorer og kan derfor fortsat have relevans for godkendte revisorer, der løser opgaver med erklæringer om regnskaber for projekttilskud.

For yderligere information, kontakt Kristoffer Blegvad (tlf. 33 92 85 04).

Senest opdateret den 6. november 2018

RIGSREVISIONEN LANDGREVEN 4 1301 KØBENHAVN K TLF.: 33 92 84 00 INFO@RIGSREVISIONEN.DK
CVR-NR.: 77806113 EAN-NR.: 5798000016002 PNR.: 1003388382 ÅBNINGSTID: KL. 9.00-16.00